Beste-materialen-mondkapje

Mondkapjes kunnen van meerdere materialen worden gemaakt. Echter, niet elke materiaalsoort is even geschikt als filter. Klik voor de verschillen in mondkapjes hieronder. Om een mondkapje zelf te maken, is het aan te raden een masker te maken dat lijkt op een chirurgische masker .

Hieronder ziet u meerdere plaatjes. Het eerste plaatje laat zien hoeveel bacteriën er tegen gehouden worden door een bepaald masker en het tweede plaatje in het geval het virusdeeltjes betreft (deze zijn 10 keer zo klein dan bacteriën) Tot slot illustreert het onderste plaatje hoeveel er tegengehouden wordt wanneer materiaal dubbel gebruikt wordt. Theedoekstof en stofzuigerzakken komen overigens als beste uit de test. Theedoekstof dubbel gebruikt, is in een dergelijk geval gelijk aan een chirurgisch masker.

Ook niet onbelangrijk –> het is niet de bedoeling dat men in ademnood komt. Vandaar dat het allerlaatste plaatje ook nog suggesties betreffen, waarmee nog goed te ademen is.

De plaatjes zijn afkomstig van de volgende website: https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

Houd de website smartairfilters in de gaten want er zijn in deze tijden regelmatig updates van wellicht nieuwe geschikte materialen

Voor Bacteriën:

Voor virussen:

Dubbel getest (virusgrootte):

Lucht doorvoer materialen