Immuunsysteem en Corona

Het lichaam kent ook een belangrijk mechanisme tegen Corona, het immuunsysteem. Het immuunsysteem dient te beschikken over voldoende mineralen, vitamines en nutriënten.

Mondkapjes helpen in het voorkomen van een besmetting, eenmaal besmet is het zaak in een mild stadium het liefst door uw immuunsysteem zelf met de infectie af te laten rekenen.

Met betrekking tot Corona is met name zink belangrijk voor het immuunsysteem, maar ook Quercetine ( stimuleert de zink absorptie), vitamines: C en D en selenium.

Dat zink belangrijk is, blijkt onder andere uit het volgende document:

Repurposing Therapeutics for COVID-19: Supercomputer-Based Docking to the SARS-CoV-2 Viral Spike Protein and Viral Spike Protein-Human ACE2 Interface. Klik op voorgaande titel (Engels). Voorts zijn er meer middelen om zink opname te stimuleren zie tevens voorgaande document.

Dichter bij huis, raad ook de Brabantse huisarts Rob Elans middels zijn website met name zink aan.

Ga niet u lijf volproppen met zink, 25 mg per dag, is de max, aanbevolen is 15 mg per dag. Tussen de 225 en 450 mg zink gaat u o.a. overgeven.

Overigens is voorgaande ook van toepassing op bijvoorbeeld vitamine C en D. Hou de aanbevolen dosissen aan.

U kunt door middel van een goed dieet zorgen dat u bijvoorbeeld voldoende vitamine c binnen krijgt, u kunt ook gebruik maken van een voedingssupplement.