Mogelijkheden waarover niet gesproken wordt: Koorts screening!

In onze zoektocht om mee te denken hoe na de intelligente lockdown de economie weer op gang moet komen, worden we blij verrast door het product dat het bedrijf :Easy2Begin van Erica Goetzee en Rob Bosman, aanbiedt. Zij bieden namelijk een product aan waar tot nu toe te weinig aandacht voor is: Koorts screening in winkels!

Het bedrijf : Easy2Begin, levert namelijk camera’s die preventief bezoekers contactloos screenen op lichaamstemperatuur. De camera werkt op die manier, dat op grond van het filmen van het gezicht, de lichaamstemperatuur op een halve graad nauwkeurig wordt gemeten. Mensen die koorts hebben kunnen op die manier uit de winkel worden geweerd. Overigens kunnen gegevens niet worden opgeslagen. De winkelier moet er uiteraard wel op wijzen door bijvoorbeeld een bord of sticker dat de temperatuur van het winkelend publiek wordt opgemeten en is te vergelijken wanneer iemand door een detectiepoortje loopt die bijvoorbeeld een stalen pin in zijn been heeft of is vergeten zijn horloge af te doen en dat bij de balie weigert af te geven. Daarbij staat voorop dat er sprake is van een algemeen belang, namelijk voorkomen van het verder verspreiden van het Corona virus onder zowel het winkelend publiek als het eigen personeel, die mogelijk door het winkelend publiek kan worden besmet.

Het bijzondere van deze vinding is dat daardoor zowel de economie wordt gestimuleerd, als goed is in de strijd tegen het Corona virus. Het screenen door een camerasysteem zorgt er, namelijk voor dat er minder personeel nodig is. Personeel hoeft geen lichaamstemperatuur van het winkelend publiek op te meten en hoeft niet steeds te tellen hoeveel mensen er exact in de winkel zijn. De maatregel werkt dus ook kostenbesparend. Kortom het verbetert, naast de strijd tegen het Corona virus, dan ook de levensvatbaarheid van winkels. Wat wil je nog meer in deze tijd, is dan ook onze conclusie!

Bovendien voorkom je door het camerasysteem ook dat boetes worden opgelegd, namelijk doordat er onmogelijk te veel mensen in de winkel kunnen zijn. Ook zorg je er ook voor dat het personeel in de winkel minder risico loopt op besmetting van het Corona virus.

Ook is er minder menselijk contact, namelijk dat minder winkelpersoneel direct in contact komt met het winkelend publiek en draagt ook weer bij in de strijd tegen het Corona virus.

Kledingwinkels en bloemisten, maar ook straks de horeca, kunnen enorm baat hebben bij het preventief screenen van mensen en verlaagt ons inziens de drempel bij de overheid in het wel of niet of sneller openen van bijvoorbeeld kapperszaken, theaters, bioscopen en de horeca.

Op deze manier kan en verspreiding van het Corona virus worden tegengegaan en kan de economie zoveel mogelijk aan! Als tenslotte iedereen in de winkel een mondkapje draagt, dat inmiddels in Duitsland en Belgiƫ verplicht is in het openbaar vervoer en in Oostenrijk ook verplicht in winkels, dan wordt de kans nog kleiner dat het Corona virus zich verder verspreid!

Wenst u meer informatie over het camerasysteem kijk dan op: https://www.easy2begin.nl/.