Verplicht dragen mondkapjes OV Nederland!

Door bronnen die nauw betrokken zijn bij het beleid van het Kabinet ten aanzien van de Corona aanpak is uitgelekt dat mondkapjes verplicht worden in het OV. De verplichting zal vermoedelijk vanaf 1 juni 2020 gelden.

De reden is dat, net overigens als op zoveel andere plekken, voldoende afstand houden gewoonweg in het openbaar vervoer niet mogelijk is. Ook is duidelijk dat het Kabinet tekorten bij de zorg wil voorkomen en het dan ook om mondkapjes moet gaan die niet in bijvoorbeeld de zorg kunnen worden gebruikt.

Nederland is daarmee het laatste land in Europa dat mondkapjes verplicht stelt in het openbaar vervoer. De maatregel moet dan ook voorkomen dat het Corona Virus een tweede kans krijgt zich te verspreiden.

Met het verplicht stellen van mondkapjes in het openbaar vervoer komt er ook een einde aan het volgen van het advies van het RIVM, die telkens stelde dat mondkapjes een schijnzekerheid veroorzaken en meer kwaad dan goed doen.

Het belangrijke punt is dat het in veel gevallen lastig of zelfs onmogelijk is om voldoende afstand te houden. Kennelijk heeft het RIVM bij dat scenario niet stilgestaan. Het is dan ook een kwestie van tijd dat in veel meer sectoren mondkapjes zullen worden gedragen.

Wel is het natuurlijk van belang, om besmetting van het Corona Virus te voorkomen, de mondkapjes in ieder geval goed op- en af te zetten. Kijk daarvoor op: https://mondkapjezelfmaken.nl/mondmasker-op-en-afzetten/.