Virusdodend mondkapje tegen Corona

Een eenvoudig mondkapje kan virus dodend zijn en kan ook Corona, ook wel: Covid 19 of Sars II genoemd, doden. Dat zegt Toon Stegmann die al in de jaren tachtig van de vorige eeuw een scriptie over een virus dodend mondkapje heeft geschreven. Het is dan ook geen nieuwe uitvinding. Alleen niemand heeft er tot nu toe meer aan gedacht. Zie voor instructies onderstaand filmpje.

<>

Stegmann, werkzaam bij een biotechnologiebedrijf, geeft aan dat met citroenzuur en afwasmiddel een mondkapje virusdodend kan worden gemaakt.

Stegmann legt uit door middel van een sproeier dat wanneer iemand niest het corona virus kan worden verspreid. Een eenvoudig mondmasker helpt dan ook het corona virus niet verder te verspreiden. De druppeltjes van het niezen komen echter wel op het mondmasker terecht. Op dat moment komt de vinding van Stegmann om de hoek kijken. Stegmann legt uit dat door het Corona virus direct doden, dit de beste oplossing is om het mondmasker langere tijd veilig te kunnen gebruiken.

Twee eigenschappen van het Corona virus moeten daarbij worden benut, namelijk dat het corona virus niet tegen zuur en tegen zeep of (af)wasmiddel in welke vorm dan ook is opgewassen.

Het recept: een citroen persen. Het citroensap zeven met bijvoorbeeld een theezeefje, het gezeefde citroen zuur goed mengen met twee theelepeltjes (af)wasmiddel. Het mondmasker vervolgens in de schaal of diep bord doordrenken met gemengde het zuur en zeep. Als het mondmasker vervolgens goed nat is te drogen hangen aan een waslijn. Het mondkapje niet drogen in de wasdroger. Als het mondmasker vervolgens droog is, is het mondmasker op de juiste wijze geïmpregneerd.

Overigens kan ook azijn worden gebruikt in plaats van citroen. Alleen citroen heeft een lagere zuurgraad. Citroenzuur doodt het corona virus eerder.

Het geïmpregneerde zuurmasker kan maximaal 1 dag worden gebruikt. Er kan nog steeds besmetting plaatsvinden, wees voorzichtig, maak een mondkapje dat rondom goed afsluit, hou voldoende afstand indien mogelijk.