Wat doet het virus met de organen?

Er is nog niet veel bekend over het virus wel is de laatste maanden meer duidelijk ontstaan over symptomen na en tijdens een besmetting. Helemaal onder aan deze pagina staat een link naar een cursus over het Corona/Covid-19 virus.

Longembolie

De heer Gommers melde tijdens een technische briefing, dat er steeds meer zaken rondom het virus bekend raken en dat de symptomen veel weg hebben van een longembolie.

Voorts blijkt uit onderzoek van het trombose resarch (Nederland) dat 31% van de 184 patiƫnten (10-4-2020) trombose complicaties heeft (dit is een hoog percentage).

Microclots

Het virus kan ook ‘microclots’ (stolsels) veroorzaken (28-4-2020) die zich ophopen in de longen en daarmee de bloedcirculatie belemmeren in de longen met als gevolg minder zuurstof opname. Voorts kunnen deze ‘microclots’ hersenbloedingen en hartaanvallen veroorzaken. Amputatie (vingers etc.) door blokkeringen komen echter niet vaak voor.

Reuk- en smaaklachten

Een aantal mensen geven na een besmetting aan geen smaak of reuk meer te beleven. Heeft u dit? Dan kunt u meedoen aan een onderzoek van meerdere universiteiten waaronder Wageningen Universiteit. Klik hier voor link van het onderzoek

Hersenschade

Uit onderzoek blijkt dat covid-19 kan leiden tot neurologische klachten, ook als er geen was van typische Covid-19 klachten. Het virus kan ervoor zorgen dat het immuunsysteem in de hersenen op hol slaat. Zie voor meer uitleg de daarvoor ingerichte pagina van de hersenletsel-uitleg.nl en onderstaande Nieuwsuur rapportage.

<

Symptomen

Hieronder een afbeelding met symptomen van het virus.

Cursus over Covid 19

Wilt u meer weten over het Coronavirus/Covid 19/Sars II virus? Het Johns Hopkings instituut heeft een gratis course (Engels) online gezet. Klik hier voor de cursus, vervolgens op start module. Hieronder staat een korte beschrijving van de modulen.