Weer bevestiging dat mondkapje verspreiding van Corona Virus voorkomt in binnenruimten!

Uit nieuw onderzoek van 15 juni 2020 van de Virginia Commonwealth University blijkt dat het dragen van mondkapjes verspreiding van het Corona Virus tegengaat. Een belangrijke conclusie is dat de verspreiding van het Corona Virus met name in binnenruimten plaatsvindt: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.04.04.20053058v1.

Belangrijkste conclusie was dat van de 318 uitbraken van het Corona Virus er maar 1 in de buitenlucht plaatsvond en twee van de 1.245 bevestigde gevallen in de buitenlucht. Belangrijkste conclusie is dan ook dat het Corona Virus zich niet of nauwelijks in de buitenlucht verspreidt en blijkt ook reeds uit eerder ervaringen zoals in het Duitse Jena: https://mondkapjezelfmaken.nl/mondkapjesplicht-duitse-jena-leidt-tot-nul-besmettingen-met-het-corona-virus/.

Het is dan ook van het grootste belang dat er nieuw beleid wordt gemaakt. Gebruik moet worden gemaakt van deze nieuwe inzichten. Ten eerste moet het binnenklimaat zo worden gemaakt dat verspreiding van het Corona Virus niet mogelijk is. Het komt neer op juist ventileren. Ten tweede moet in binnenruimten en met nadruk niet in de buitenlucht, mondkapjes worden gedragen.

In diverse landen zoals Thailand, Zuid-Korea, Vietnam en bijvoorbeeld Slowakije is door de tweede maatregel, namelijk het dragen van mondkapjes verspreiding van het Corona Virus aanmerkelijk minder dan in landen waar geen mondkapjes werden gedragen.

Een tweede golf van het Corona Virus kan dan ook voorkomen worden dan wel significant worden ingeperkt. Daarbij komt ook nog dat de economische negatieve gevolgen bij een tweede golf kunnen worden voorkomen en ook zorg draagt voor een betere gezondheid. Mensen verliezen dan niet hun baan of zelfs hun huis. Dergelijke scenario’s kunnen generaties lang invloed hebben. Dat moet worden voorkomen!

Ook is over dat onderzoek een artikel verschenen: https://globalnews.ca/news/7075024/mask-wearing-fewer-coronavirus-deaths/.

In dat artikel wordt aangegeven door een van de auteurs: Christopher Leffler of Virginia Commonwealth University:

It wasn’t just by a few per cent, it was up to a hundred times less mortality. The countries that introduced masks from the very beginning of their outbreak have had hardly any deaths.”

En verder:

Most of the countries that had low death rates were in East Asia, especially South Korea and Japan.

Ook was een belangrijke conclusie:

Masks worn by ordinary people, perhaps improvised from fabric that people happen to have around, are still helpful even if they’re worn much less strictly than masks in a hospital, he says. What’s important is that a critical mass of people wear some kind of mask, especially indoors.

Een eerdere studie gaf overigens vergelijkbare resultaten aan:https://mondkapjezelfmaken.nl/brits-onderzoek-mondkapje-dragen-kan-tweede-golf-voorkomen/.

Conclusie: Nu is het nog niet te laat. We kunnen leren van de lessen van andere landen. Dat blijkt uit studies. We kunnen nog steeds de juiste maatregelen nemen.